Kitesurfen

Hoewel de sport in de zeventiende eeuw al werd uitgevonden door George Pocock is kitesurfen nu echt helemaal hot! Met de kite in de lucht en een board onder je voeten raas je binnen no-time over het water. Dankzij het heup-diepe water is onze locatie een ideale spot om de basisvaardigheden te leren.

De lessen worden aan een of twee personen tegelijk gegeven zodat veiligheid en kwaliteit van de lessen hoog in het vaandel staan.

Safety first! Hoewel het kitesurfen voor behoorlijke kick en spanning zorgt, is het met het materiaal van tegenwoordig geen extreme sport meer. Geborgen met meerdere veiligheidssystemen is het wel belangrijk dat je leert hoe deze werken. Kitesurfen zonder passende lessen raden we dan ook ten zéérste af. Als VDWS watersportcentrum zijn we in het bezit van alle benodigde tools om het kitesurfen zo veilig mogelijk te organiseren in de vorm van privélessen.

Ben jij de volgende kitesurf ster? En denk jij het in je te hebben om hoge snelheden over het water te behalen? Beginnen met Kitesurfen doe je bij Windy Waters. Onze ervaren trainers zijn er voor zowel beginners als de al gevorderde kitesurfer.

! Om je les te boeken hoef je ons slechts per mail te contacten. Vul hiervoor het contactformulier in op de website. Aangezien we enkel met privélessen werken, zijn we heel flexibel in het inplannen van de lessen voor elk niveau. Geef bij je aanvraag dan ook je beschikbare data + tijden en beginniveau aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op !

Level 0

Kitesurfexperience

Een kennismakingsles voor iedereen!

In deze kennismakingsles leer je de onderstaande dingen door zelf aan de slag te gaan onder begeleiding van een instructeur; Deze les is land-based, tenzij anders aangegeven.

  • Hoe een Kite wordt opgetuigd
  • Hoe de control bar en de veiligheidssystemen werken
  • Hoe de Kite bestuurd wordt door middel van een trainerkite te besturen.
  • Hoe een waterstart op het board wordt gedaan.

Na deze kennismaking heb je een duidelijk beeld wat het kitesurfen inhoudt en helpen we je graag verder het water op met onze vervolglessen!

Level 1

Getting started

Kite-controle, kite-controle, kite-controle

Om het kiten je nieuwe favoriete sport te kunnen zijn er een aantal basics die van groot belang zijn. Kite-controle is daar misschien wel de belangrijkste van; Je leert alle stabiele posities van de Kite en waar hij juist veel druk levert. In plaats van te anticiperen op de Kite, leer je juist de Kite in de lucht te gebruiken voor je eigen voordeel. Veiligheid voorop! Ook bootsen we een aantal situaties na, waarin je de Kite veilig drukloos op het water kan krijgen door 1 simpele beweging.

Level 2

Opfris- of overstapcursus

De kick wordt alleen maar groter!

De kite heb je in voorgaand level onder controle gekregen. Dan ben je klaar voor de volgende stap; Body-drag! Hier gaan we weliswaar nog zonder board het water op, maar controleer je de Kite terwijl deze je door het water meeneemt. Hier begint de kick tijdens het spelen met de krachten! Wanneer je de Kite ook met snelheid onder controle hebt, krijg je het board onder je voeten. Na een succesvolle waterstart maak je de eerste meters… Hier is het eenmaal om te doen 🙂

Equipment

Meet the brand

‘Eleveight’ 

Voor de kitesurfactiviteiten zijn we overtuigd van het concept van het kitemerk Eleveight.

Juist voor het leren kitesurfen wil je materiaal gebruiken wat niet zomaar de ene of andere kant op valt, materiaal wat makkelijk te bedienen is en geen enorme druk levert, wanneer je dat niet wilt.

Hiervoor heeft Eleveight de PS-Series ontwikkeld. PS staat voor Progression en is juist bedoeld voor de instap en opstap in het kitesurfen. Volwaardige kites die elke eigenschap bezitten die je als beginnende en semi-gevorderde Kitesurfer wilt hebben.

0