Ons Foil-aanbod

Loyal to the Foil

Foilen is een nieuwe vorm van funwatersport. Door een specifieke vleugel als vin onder je board  kom je bij minimale snelheid met board an al uit het water. Je ‘zweeft’ over het water; Alleen je vleugel bevindt zich nog onder water. Hierdoor heb je veel minder weerstand en kun je met veel minder wind nog harder gaan.

Het mooie is; Je kunt het foilen verbinden met alle verschillende funwatersports;

Windsurfen, wingsurfen, kitesurfen, wakesurfen,… noem maar op!

Foilen op het Veluwemeer doen we niet direct bij ons voor in het water, maar we varen met onze motorboot naar het eiland. Hier is het diep en veilig genoeg om met het foilen aan de slag te gaan. Helm en wetsuit is altijd inbegrepen, schoentjes zijn zeker aan te bevelen. Ook worden de lessen met BB-Talkin headsets gegeven. Zo sta je altijd in contact met de instructeur wanneer je op het water de oefeningen doet.

Windsurf foiling

Windsurffoiling

Een windsurfles met foil bestaat uit 3 onderdelen;

  • Materiaalkennismaking met de foil (op het water)
  • Varen; houding en voetsturing (op het water)
  • Foilen; Balans, gewichtsverdeling, Lift en controle in de lucht (op het water)

met deze 3 stappen lijkt het heel makkelijk, maar vergis je niet… Foilen voelt net als balanceren op een grote bal. Zeker de eerste les zul je je weer als een beginnende windsurfer voelen.

We bieden voor het windsurffoilen enkel privélessen aan. Zo kunnen we de les geheel toespitsen op je eigen niveau en vooruitgang.

Wing foiling

Handle the Wing

Kun je op een sup of windsurfboard al aardig met een wing overweg? (zie hier voor meer info over wingsurfen)

Leer dan bij ons wingsurfen op een foilboard. Middels privélessen krijgen we je de hoogte in. Een wingfoil les is na een kleine materiaalvoorbereiding altijd direct op het water. Hier oefenen we met verschillende oefeningen aan je houding en gewichtsverdeling over het board. Met een minimale snelheid komt je board al los van het water; maar dit zorgt voor een geheel nieuwe balanssituatie; Je gewicht ‘balanceert’ namelijk geheel samen met het board op de vleugel. Om dit onder de knie te krijgen is weliswaar geduld nodig, maar juist hiervoor bieden we voor het wingfoilen privélessen aan, geheel gericht op je eigen niveau.

Hang Loose

Wake foiling

Foil achter een boot

Kun je (nog) niet windsurfen of wingsurfen? Of is er te weinig wind misschien…?

No worries! Je kunt toch de kick van het foilen meemaken door met ons te wakefoilen. Via een lijn ben je met onze boot verbonden. Zo komt je board in vaart en kun je alsnog het board uit het water foilen. De kick is dat je hiermee wel bijna een meter uit het water kan komen. Hiervoor is niet eens veel snelheid nodig.

Hang Loose
0