Windsurfen

Surfspot Bad Hoophuizen is dé spot bij uitstek om het windsurfen te leren.  Of je nu nog nooit op een board hebt gestaan, of al een aardig aantal rakken hebt gevaren, het blijft een uitdaging weer nieuwe dingen te leren!

Elke (aspirant) watersporter is een andere watersporter. Door bij lessen en trainingen de groepen aan deelnemers klein te houden en zoveel mogelijk in te gaan op de persoonlijke wensen en leerstijlen van deelnemers speelt de instructeur niet alleen de rol van ‘leraar’ maar probeert hij de deelnemer ook steeds weer uit te dagen. Daarvoor hebben alle instructeurs een watersportopleiding van het VDWS gevolgd. Ook is het VDWS het internationale kwaliteitskeurmerk van alle aangesloten watersportcenters. Windy Waters draagt deze vlag dan ook met trots.

Level 0

Windsurfexperience

Een kennismakingsles voor iedereen!

Beleef zelf wat windsurfen precies inhoudt… We leren stapsgewijs het materiaal kennen door verschillende basisoefeningen op het strand te doen met het zeil en de wind. Probeer het zeil maar eens te controleren wanneer de wind erin en erlangs stroomt! Daarna komen we erachter waar je wel en niet op het board moet staan wanneer we met enkel het board het water opgaan.

Level 1

Beginnerscursus

Veilig en zelfstandig het water op!

In 3 dagen leer je alle basics van het windsurfen. Veiligheid en zekerheid staan hierbij voorop. Naast alle basismanoeuvres leer je ook veel over onder andere de koersen, uitwijkregels en organisatie op het water.

Deze cursus wordt afgesloten met een officieel internationaal erkend examen waarna je ook echt je windsurfcertificaat kunt behalen.

Level 2

Opfris- of overstapcursus

Hoe ging dat nou ook alweer precies?

Kun je al een aardig eind varen, maar heb je bijvoorbeeld nog moeite om zelf weer terug te komen? Of heb je al een hele tijd niet meer op het water gestaan?

Tijdens deze cursus vaar je onder begeleiding van een instructeur die jouw surfskills persoonlijk helpt te verbeteren, zodat je erna zelf veilig en zeker weer het water op kan!

Priveles

Net die ene lastige “move” leren?

Trapeze varen, aanplaneren, gijpen, waterstarten, jumpen etc.

Een privéles is helemaal toegespitst op jouw wensen en niveau.

Hang Loose

Bambini Cursus

Jong geleerd is oud gedaan

Speciaal voor de kleine surfdudes en dudette-jes die nog net te jong zijn om deel te nemen aan de meerdaagse windsurfcursus. Met materiaal gericht op het lichte gewicht varen de kids in no-time weg. Al spelenderwijs plezier beleven met windsurfen! 3 dagen – 25 euro per dag

0